keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Tavaraa rakkaudennälkään


Heti näin vuoden alkajaisiksi ja blogimme saatua uuden nimen - EKO-LOKI - Ekokympin Kurre-oravana pohdin syntyjä syviä. Mielestäni perimmäinen syy jätevuoriin ja maailman ympäristöongelmiin ja kestämättömään kehitykseen on rakkauden puute.

Joulua ennen multakin kysyttiin, että mitäpä Kurre haluat joululahjaksi. Mietin, että vastaanko

- uutta autoa?

- uutta sisustusroinaa?

- uutta tablettia?

Loppujen lopuksi en oikeasti tarvinnut noista mitään. Välillä kylläkin haluan kaikenlaista, vaikka en tarvitse. Välillä haluaisin myös missivartalon ja kauniimman ulkonäön. Olen huomannut, että ihmisetkin haluavat vaikka mitä, ja koko ajan lisää. Mikään ei riitä.

Tavarasta tulee pikatyydytys kuten pikaruuastakin ja seurauksena on rojupöhö ja tavarakankkunen.

Kun näitä haluja sitten tyydytän aineellisilla hankinnoilla, seuraa hetken hurma ja tyytyväisyys. Melko pian iskee kuitenkin rojupöhö - ”krapula” ja tyhjyyden tunne. Ja sen jälkeen kaipuu uuteen tavarahurmioon. Voisinko hidastaa tässä kohtaa ja kysyä itseltäni, miksi haluan uutta sisustusroinaa tai uusia vekottimia. Saattaisin ehkä huomata, että haluni eivät liitykään aineellisiin asioihin, vaan todellinen toive on syvällä sisimmässäni oleva inhimillinen tarve tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi. Munhan pitää näyttää ulkoisesti hyvältä, menestyvältä ja rakastettavalta, jotta ihmiset haluaisivat olla mun kanssani!

Jos heijastan hyväksytyksi ja rakastetuksi tulemisen tarvetta aineellisiin asioihin, jätevuoret vaan kasvavat kasvamistaan.

Kuulostaako tutulta? Valitettavasti tämä on aikamme ilmiö. ”Hiuslakkapullot ja ajastaan jääneet sohvakalustot valtaavat alaa kauniilta maapalloltamme, kun haluamme näyttää ja tuntea, miten arvostettavia olemmekaan etenkin muihin verrattuna.” (Aikamme kuvastin, Jäteplus 4/2017).

Voin kuitenkin hidastaa ja pysähtyä sisimpäni äärelle. Sinäkin voit. Mitä oikeasti tarvitsemme? Mitkä ovat oikeasti omat arvomme? Miten haluamme elää? Mikä on tärkeää?


Hyvää tätä vuotta
Rakkaudella Kurre <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti