maanantai 2. syyskuuta 2019

Lajittelukoira esittäytyy





HEI-HAU! Minä olen Ekokympin lajittelukoira. Seikkailen silloin tällöin Ekokympin somekanavilla. Ja varsinkin viime kesä oli sangen aktiivinen Instagramissa, käy vaikka katsomassa ja tykkäilemässä https://www.instagram.com/ekokymppi/?hl=fi. Minut löytää sieltä myös hastagilla #lajittelukoira. Tänä syksynä seikkailujani voit nähdä myös täällä Ekokympin blogissa!






Mietiskelen usein jätteiden paljoutta tässä maailmassa. Kaikenlaista roskaa on niin paljon. Mitä ihmettä niille pitäisi tehdä? Noh, ei minua turhaan kutsuta lajittelukoiraksi! Olen hyvin taidokas lajittelun suhteen ja jaan mieluusti tietoa myös teille:)


Niinkuin vaikkapa nuo kesämökin roskat. Eilenhän oli vielä niin niin kesäinen päivä ja viikonlopunkin vietimme omistajieni kanssa kesämökillä. Mökillä on mukavaa. Ympäristöstä löytyy paljon tutkittavaa ja nuuhkittavaa. Saan myös ottaa oikein rennosti ja nauttia päivittäisistä kauneusunistani. Silti olen huolehtinut lajittelusta: biojäte viedään mökkikompostoriin, sekajäte aluekeräyspisteelle ja hyötyjätteet Rinki-ekopisteelle kauppareissulla. Helppoa ja kätevää, eikö totta?







Ihanaa, kahvihetki mökillä! Silloinkin voi välttää jätteen syntymistä esimerkiksi juomalla kahvit kertakäyttökupin sijaan kestokupista. 

HAU-huomio! Mökillä ei saa polttaa jätteitä. Eikä missään muuallakaan. Näin vältytään nokipalovaaralta ja ilmakehän pilaamiselta.

Kesä tosiaan taisi loppua eilen. Tänään alkoi syksy, ja sen tullen lähiaikoina ihmiset alkavat rapsuttelemaan kotipuutarhoja. Pihoilta tulevat haravointijätteet (neulas- ja lehtikarike + ruohonleikkuujäte) ja metsätähteet (risut ja oksat) voi viedä ilmaiseksi lajitteluasemalle tai Risu-Mattilaan. Tästä linkistä näet keräyspisteet ja niiden mahdolliset aukioloajat. Osahan on avoinna aina.



Puutarhajätettä voi tulla niin mökillä kuin kotonakin. Niillekin on oma paikka lajitteluasemilla ja Risu-Mattilassa.



Hei vain ihana kesä ja hyvää syksyn alkua kaikille! Tapaamisiin parin viikon päästä!


@Lajittelukoira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti