keskiviikko 5. elokuuta 2020

Enska ja jätekuorma

Sillä on väliä, miten teet peräkärrykuorman lajitteluasemalle tai jätekeskukseen. Jos viskelet kärryyn kaikki jätteet sekaisin, kuorman purkaminen on hidasta ja huomattavasti hankalampaa, kuin jätelajeittain järjestellyn kuorman purku. Kantsii ilman muuta tutkia ensin ohjeita ja mahdollisia karttoja, jotka löydät sivustoltamme ekokymppi.fi: Lajitteluasemat palvelevat  ja Majasaaren lajittelulaituri. Tai vähintäänkin voit laittaa eri jätelajit järjestyksessä kärryyn; tähän lasijätteet, tuohon metallit, tänne laastisäkit ja tuonne öljyt ja maalit.

Tällainen jo tekovaiheessa lajiteltu kuorma on helppo purkaa eri lavoille / kontteihin lajitteluasemalla tai jätekeskuksessa.

Katsotaanpa, miten Enska asian hoitaa...

Enska siivosi vanhaa navettaa ja tässä on osa roinasta.


Ensin tsekkaus lajitteluohjeesta, mitä mihinkin jätteeseen kuuluu ja sitten kartan tutkiminen, jotta mihin järjestykseen eri jätelajit kannattaa laittaa.



Ikkunalasit, lasiputelit ja keramiikat on Majasaaren laiturilla melko alkupäässä, joten nämä kannattaa laittaa hollille heti, kun kuomun aukasee.



Kärryn takaosassa on lasijätteet ja päällä pehmusteita, seuraavaksi on metalleja ja renkaita ja seuraavaksi laastisäkit ja viimeiseksi tulevat sekajätteet ja vaaralliset jätteet.

Tsekataanpa vaikka kartasta. Joo, järjestys on siten juurikin passeli.








Kuorman purkaminen Majasaaren jätekeskuksessa sujuu helposti, katso video:





Enska on samaa mieltä kuin Emppu, jonka tapasimme taannoin Riikinvoiman videoilla - ei se lajittelu niin vaikeaa ole...



Me Ekokympissä neuvomme mielellämme kaikenlaisissa lajitteluasioissa. Yhteystietomme löytyvät täältä 

Hyvää loppukesää!

@ Sari K, Ekokymppi



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti