keskiviikko 17. kesäkuuta 2020




ARJEN EKOTEKOJA J


Wuh-wuh! Arjen pienillä teoilla voi olla suuri merkitys, jos haluamme vähentää kulutustamme ja säästää luonnonvaroja myös tuleville sukupolville. Tässä muutamia esimerkkejä.



Aina ei tarvitse ostaa tavaraa, vaan voit ilahduttaa läheistäsi antamalla hänelle aineettoman lahjan, vaikkapa omaa kallisarvoista aikaasi. Mikäs sen mukavampaa, kuin viedä hänet ulos oikein pitkälle lenkille, siitä hyötyvät taatusti molemmat, etenkin jos se tehdään ulkoilutettavan ehdoilla.




Ruokaa heitetään ihan liikaa roskikseen, ja valitettavan usein se menee biojätteen sijaan sekajätteen joukkoon ja SE jos mikä on suoranaista tuhlausta, OIKEIN VIHAKSI PISTÄÄ! Eli ota kuppiisi vain sen verran ruokaa, kun aiot syödä.
















Lemmikkien peteihin voi hyödyntää käytöstä poistettuja lakanoita, patjoja, tyynyjä ja peitteitä. Hyväksymme toki myös vähän uudemmat…





Saat uutta ilmettä kotiisi tai kesämökille lisäämällä sinne sisustustyynyjä tai hankkimalla huonekaluille vaihtopäälliset. Voit vaihtaa myös huonekalujen järjestystä. Edullista eikö totta!





Lomaile kotimaassa! Nauti Suomen kesästä omalla tai vuokramökillä, säästät rahaa ja luontoa.

Kesämökillä voit kerätä myös luonnon antimia, sieniä, marjoja ja villiyrttejä, NAM!

Ekoileminen on niiiiin cool!



















Ekojuhannusta toivotellen,


@lajittelukoira


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti