tiistai 2. huhtikuuta 2019

Hallituksen jäsenet esittäytyvät osa 4: Jouko Korhonen lajittelee ja kierrättää


Ekokympin hallituksen jäsen Jouko Korhonen Sotkamosta ottaa ympäristöasiat huomioon arjessaan. Omakotitalo lämpiää maalämmöllä ja kotona lajitellaan jätteet. Kiertoon laitetaan niin metallit, lasit, pahvit ja paperit kuin muovitkin.

-Hankin muovinkeräysastian kotiin. On hyvä asia, että Kainuussa alkaa muovipakkausten keräys kiinteistöiltä. Merien muovimäärä huolestuttaa ja se, että muovi päätyy ravintoketjuun.

Muovinkierrätys on Kainuussa mahdollista rivi- ja kerrostaloissa, joissa asukkaiden tulee lajitella muovipakkaukset, mutta myös omakotiasukkaat voivat liittyä muovinkeräykseen.

Muovipakkauksia voi Kajaanissa viedä myös neljälle Rinki-pisteelle, Citymarketin, Prisman, Tokmannin ja Entringin Rinkeihin. Rinki on lupaillut muovipakkausten keräyspisteet myös Kuhmoon, Sotkamoon ja Suomussalmelle. Kaikki lajitteluasemat ottavat vastaan muovipakkauksia kotitalouksilta.

Joukon mielestä monipuoliset keräyspisteet ovat ratkaisevan tärkeitä kierrätyksen maksimoinnissa ja jätteen määrän vähentämisessä, samoin kuin se, että ihmiset jo lapsesta lähtien ymmärtävät kierrätyksen ja lajittelun merkityksen. Vanhempien esimerkki vaikuttaa paljon. Asenteissa on aina parantamisen varaa.

-Meillä Kainuussa on tehty hyvää työtä, on hyvät aluekeräyspisteet ja lajitteluasemia on kehitetty koko ajan toiminnallisemmiksi. Myös tiedotus ja neuvonta on tehokasta.

Ammatissaan Destian alueluottamusmiehenä ja työsuojeluvaltuutettuna Jouko Korhonen liikkuu paljon Kainuussa ja muualla Itä- ja Pohjois-Suomessa. Ekokympin hallituksessa toimiminen on saanut kiinnostumaan jätealan käytännön työstä niin paljon, että ohikulkiessaan hän pistäytyy usein lajitteluasemilla ja aluekeräyspisteillä. Hän myös seuraa Ekokympin nettisivuja aktiivisesti.

-Luottamushenkilönä haluan kehittää kierrätystä. Valistustyöllä saadaan kierrätyksen maksimointi ihmisten asenteisiin ja arkeen. Myös Ekokympin hankkiman pienpolttolaitoksen koeajoa ja testausta on mielenkiintoista seurata.

@Kirsi Haapea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti